Bahar ve Yaz 2020 Dönemleri Eğitim ve Öğretim Süreçlerine İlişkin Senato Kararı

1) Ölçme ve Değerlendirme

Sadece bu dönem için, ''Yıl içi Değerlendirmeleri'' yerine sayılacak tek ölçme değerlendirme faaliyeti yapılacaktır. Daha önce gerçekleştirilip notu girilmiş yıl içi ölçme değerlendirme faaliyetleri silinmeyecek ve tanımlanan yeni faaliyet ile toplamı 100 olacak şekilde düzenleme yapılıp değerlendirmeye katılacaktır.

2) Akademik Takvim

Akademik Takvim güncellendi.niversitemiz ve Öğrenci Dekanlığı web sayfasında yayınlandı.

3) Ödev veya Projeler

''Yıl içi Değerlendirmeleri'' yerine yeniden tanımlanacak ölçme değerlendrime faaliyetinin türü yalnızca ''proje'' veya ''ödev'' olabilir.Ödevler veya projeler dijital olarak SABİS üzerinden , email yoluyla veya denetlenebilir platformlar aracılığı ile toplanacaktır.

4) UMDE

3+1, 7+1 veya UMDE kapsamında eğitimlerini sürdürenler, eğitimlerine bu kapsamda açılacak uzaktan derslerle  devam edecektir.

5) Staj ve İntörnlükler

Önlisans ve lisans programlarındaki staj ve intörnlüklerin eksik kalan kısımalrı daha sonra belirlenecek takvim dahilinde yazın tamamlanacaktır.

6) Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi 1-2 ve 3. sınıf öğrencileri bu kurallar kapsamında eğitimlerini sürdürecek olup, Haziran ayında tek komite sınav yapılacaktır. 4 ve 5. sınıf öğrencileri ise kalan stajlarına ilişkin teorik eğitimlerine uzaktan devam edecek olup staj bitirme sınavları kliniklerce belirtilen uygulamalar Haziran ayında gösterildikten sonra yapılacaktır.

7) Lisansüstü Tez Çalışmaları

Lisansüstü tez çalışmaları kapsamında tez öneri ve tez izleme sınavları online yapılabilecektir. Tez savunma ve yeterlilik sınavlarının Haziran ayında yüz yüze yapılması planlanmıştır. 2019-2020 Bahar yarıyılı için tezlerin son teslim tarihi 14 Ağustos 2020'dir.

8) Pedagojik Formasyon

Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve pedagojik formasyon eğitimi alan öğrencilerin okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması dersleri Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK tarafından belirlenecek takvime ve yönteme göre yürütülecektir.

9) Final, Mazeret ve Tek Ders Sınavları

Final, mazeret, tek ders sınavlarının akademik takvimde belirtilen tarihlerde yüz yüze yapılması planlanmıştır.