2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans-Önlisans Uluslararası Öğrenci Ek Yerleştirme Sonuçları

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans/Önlisans Uluslararası Öğrenci Ek başvuruları değerlendirilmiş ve yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme Sonuçlarına başvuru sırasında kullandığınız e-mail adresi ve şifreniz ile ulaşabilirsiniz.

Yerleştirme Sonuçları için TIKLAYINIZ.

Asil kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler için kayıt tarihleri 11-16 Kasım 2021.

Yedek kayıt hakkı kazanan adaylar Yedek İlan Tarihlerinde sisteme girip kayıt hakkı elde edip edemediklerini kontrol etmelidirler.

Kayıtlarımız "Yüzyüze"  gerçekleştirilecektir.

Yalnızca aşağıdaki mazeretlerini belgeleyen ve mazereti kabul edilen adayların kayıtları Online olarak gerçekleştirilecek ve kayıt belgeleri daha sonra ilan edilecek tarihlerde teslim alınacaktır.

* Covid- 19 sebebiyle bulunduğu ülkeden çıkış / Türkiye’ye giriş sorunu yaşayan adaylar.

* Kayıt tarihlerinde Covid-19 teşhisi konmuş olan adaylar.

Kayıt yaptıracak adayların aşağıda yer alan hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

** 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize kayıt olan öğrencilerin Ek Kontenjanlara başvuru hakkı bulunmamaktadır.

** 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında kayıt olup Ek kontenjanlara başvurup kayıt olduğu tespit edilen öğrencilerin kayıtlı olduğu iki bölümden de kaydı silinecektir.

** Orijinal evrak teslim tarihi 31 Aralık 2021 olup bu tarihe kadar orijinal belgelerini teslim etmeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

** Ek yerleştirme ile Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne kayıt olan öğrenciler öğrenimlerine 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında başlayabileceklerdir.

** EK yerleştirme ile diğer bölümlere kayıt olan öğrenciler ise öğrenimlerine en erken 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında Fakülte kararıyla başlayabileceklerdir.

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Yurtdışında Öğrenim Gören TC Vatandaşları, Doğumla Türk Vatandaşı olup TC Vatandaşlığından çıkan, TC Vatandaşlığından çıkıp Mavi Kart alanların Tıp, Hukuk, Diş Hekimliği ve Öğretmenlikler için belirlenen kontenjanın % 10 ’unun aşılmaması kararı gereği, asil olarak yerleşen öğrenciler kayıt olursa % 10 barajı dolacağından bu kapsamdaki yedek öğrenciler kayıt için çağrılmayacaktır. Hukuk Fakültesi kontenjanı dolduğundan bu kapsamda öğrenci alınmayacaktır.

Soru ve Sorunlarınız için studyinsau@sakarya.edu.tr e-mail adresi ile irtibata geçebilirsiniz.

KAYIT TAKVİMİ

Kesin Kayıtlar