2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans-Önlisans Uluslararası Öğrenci Ek Kontenjan Kapsamında Yedekten Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler İçin Yerleştirme Sonuçları

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans-Önlisans Uluslararası Öğrenci Ek Kontenjan Kapsamında Yedekten Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler için Yerleştirme Sonuçları

Ek Kontenjan Yedek Yerleştirme Sonuçlarına başvuru sırasında kullandığınız e-mail adresi ve şifreniz ile ulaşabilirsiniz.

Yerleştirme Sonuçları için TIKLAYINIZ.

Ek Kontenjan kapsamında Yedekten kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler için kayıt tarihleri : 22-24 Kasım 2021.

Kayıtlarımız "Yüzyüze"  gerçekleştirilecektir.

Yalnızca aşağıdaki mazeretlerini belgeleyen ve mazereti kabul edilen adayların kayıtları Online olarak gerçekleştirilecek ve kayıt belgeleri daha sonra ilan edilecek tarihlerde teslim alınacaktır.

* Covid- 19 sebebiyle bulunduğu ülkeden çıkış / Türkiye’ye giriş sorunu yaşayan adaylar.

* Kayıt tarihlerinde Covid-19 teşhisi konmuş olan adaylar.

Kayıt yaptıracak adayların aşağıda yer alan hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

** 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize kayıt olan öğrencilerin Ek Kontenjanlara başvuru hakkı bulunmamaktadır.

** 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında kayıt olup Ek kontenjanlara başvurup kayıt olduğu tespit edilen öğrencilerin kayıtlı olduğu iki bölümden de kaydı silinecektir.

** Orijinal evrak teslim tarihi 31 Aralık 2021 olup bu tarihe kadar orijinal belgelerini teslim etmeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

** Ek yerleştirme ile Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne kayıt olan öğrenciler öğrenimlerine 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında başlayabileceklerdir.

** EK yerleştirme ile diğer bölümlere kayıt olan öğrenciler ise öğrenimlerine en erken 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında Fakülte kararıyla başlayabileceklerdir.

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Yurtdışında Öğrenim Gören TC Vatandaşları, Doğumla Türk Vatandaşı olup TC Vatandaşlığından çıkan, TC Vatandaşlığından çıkıp Mavi Kart alanların Tıp, Hukuk, Diş Hekimliği ve Öğretmenlikler için belirlenen kontenjanın % 10 ’unun aşılmaması kararı gereği, asil olarak yerleşen öğrenciler kayıt olursa % 10 barajı dolacağından bu kapsamdaki yedek öğrenciler kayıt için çağrılmayacaktır. Hukuk Fakültesi kontenjanı dolduğundan bu kapsamda öğrenci alınmayacaktır.

Soru ve Sorunlarınız için studyinsau@sakarya.edu.tr e-mail adresi ile irtibata geçebilirsiniz.