Önemli Duyuru

Kıymetli öğrenci adaylarımız;

Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Sakarya Üniversitesi, Uluslararası öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri bir üniversitedir. Dünyanın hemen hemen her bölgesinden üniversitemize başvuru yapan uluslararası öğrenci adaylarımızın üniversitemizde hayallerini gerçekleştirmeleri ve en üst düzeyde eğitim alabilmelerini sağlamak üzere Rektörlüğümüze bağlı olarak çalışmalarını yürüten Uluslararası Öğrenci Merkezi yoğun bir çaba göstermektedir. Tüm gayemiz, uluslararası öğrenci adaylarımızı beklentilerine cevap bulacakları bir üniversite atmosferi ile en etkili şekilde buluşturmaktır.

Üniversitemizin sahip olduğu isim, kalite ve eğitim atmosferi bizlerin en değerli varlığı olup, bunlar özenle koruduğumuz ve hassasiyet gösterdiğimiz temel ilkelerimizdir.

Üniversitemizin uluslararası öğrenci kabulü ile ilgili kriterler ve başvuru koşulları www.studyinsau.sakarya.edu.tr adresinde ilan edilmiştir.

Üniversitemizin uluslararası ölçekte sahip olduğu değeri ve popülariteyi, tek amaçları para kazanmak olan kişi ve kurumlar kendi çıkarları için kullanarak, farklı internet ve sosyal medya ortamlarında belli ücretler karşılığında bölümlerimize kayıt yaptıracaklarını ilan etmektedirler.

Üniversitemizin tüm bölümlerine kayıt yaptırmaya ve öğrenim görmeye hak kazanacak öğrenciler, titizlikle yürütülen seçme ve değerlendirme süreci sonunda seçilmektedir. Hiçbir kişi ve kurum bizim değerlendirme sürecimizden bağımsız olarak, hiçbir öğrenciye söz ve belge verme yetkisine sahip değildir. Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Merkezi tarafından verilmeyen ve doğrulama kodu olmayan belgeler geçersizdir, hükümsüzdür.

Sakarya üniversitesinin hiçbir kontenjanı ticari bir meta unsuru olarak kullanılamaz. Tüm kabuller bahsedilen inceleme ve değerlendirme sürecine tabi olup, adaylar üniversitemizin gerektirdiği kaliteyi sağlamak durumundadırlar.

İnternet ortamında ücret karşılığı üniversitemizin bölümlerinden kontenjan sağlayacağını ilan eden firma ve ajanslara itibar edilmemesi ve bu sitelerin studyinsau@sakarya.edu.tr adresine bildirilmesini önemle rica ederiz.

Prof.Dr. Barış Tamer TONGUÇ

Rektör Yardımcısı – Sakarya Üniversitesi